Kayuhan Asam Pedas : Cahaya SPK Shah Alam ke Jeram Kuala Selangor

image

Assalam. Pada cuti umum Deepavali baru baru ini, Abang Zol, Muzammil serta anaknya dan saya sempat mencuri sedikit masa untuk melakukan kayuhan santai dari Cahaya SPK ke Jeram, Kuala Selangor.

Kayuhan “tiba tiba” yang dipersetujui secara spontan melalui Facebook ini merupakan kayuhan “reunion” bersama Abang Zol dan Muzammil setelah hampir 2 tahun tidak mengayuh bersama. Kali terakhir kami bertouring ialah perjalanan Putrajaya-Melaka-Putrajaya.

Kadang2 semangat setiakawan yang dijalin sewaktu mengharungi suka duka, pahit getir perjalanan kayuhan mengukuhkan lagi tali persahabatan hingga membuatkan kita berasa selesa berkayuh lagi bersama. Jika anda mempunyai rakan rakan yang sebegini; jaga lah mereka; “they are a rare species” di zaman dimana kita punyai ramai kenalan tetapi kurangnya sahabat.

Secara kasar route perjalanan kami dari Cahaya SPK ke Jeram adalah melalui “dragon back” Bukit Cherakah, Bukit Kapar melalui Jalan Iskandar, Jalan Akob, Jalan Kg. Bukit Kerayong, Jalan Simpang Tiga Jeram.

image

Kami menaiki 2 foldie dan 2 basikal touring dengan membawa keperluan minima kerana ini hanyalah “a single day touring”. Cuaca sepanjang perjalanan agak panas dan ramalan cuaca akan ada hujan ribut petir sekitar jam 2 petang. Perancangan perjalanan adalah penting supaya kita dapat menyesuaikan kayuhan kita dengan cuaca dan keadaan semasa.

image

Kami mengikuti route dimana terdapat “natural covers” seperti pokok pokok dan tidak banyak kenderaan. Perjalanan kami juga melewati estet kelapa sawit Sime Darby seperti estet Jalan Akob, Bukit Kerayong. Permandangan rumah2 pekerja dan sekolah di kawasan estet seperti satu “throwback” ke suatu masa di mana kehidupan harian masih dikelilingi kehijauan dan juga rentak kehidupan yang lebih ringkas dan perlahan. Kicauan burung2 masih berkumandang mengiringi perjalanan kami.

Hampir kesemua gambar2 dalam artikel ini diambil oleh Muzammil menggunakan “Go Bro” nya jenis Xiomi.

wpid-img-20151110-wa0022-02.jpeg
Diatas adalah salah satu contoh “pose wajib” waktu berkayuh. Haha.

image

Walaupun tak dirancang, majoriti memakai baju berwarna hijau cerah sewaktu kayuhan. Warna ini memang kegemaran saya untuk mengayuh kerana ia dapat membantu kenderaan lain melihat anda dari jarak yang jauh. Saya perhatikan trend pengayuh sekarang tidak lagi menggunakan helmet keselamatan malah lebih senang memakai cap atau buff. Saya cadangkan pakailah helmet kerana kemalangan boleh terjadi di mana mana di waktu yang kita tidak sangka sangka. Ketepikan keselesaan jangka pendek untuk keselamatan jangka panjang (Ini adalah satu pesanan khidmat masyarakat yang tidak ditaja oleh mana mana syarikat pembuat helmet).

image

Sampai saja di pantai Jeram kami mencari kedai minum untuk lari dari kepanasan yang terik dan berteduh seketika. Minuman diatas ialah air nira kelapa yang telah dibekukan. Botol botol ini direndam didalam bekas yang mengandungi air panas untuk mencairkannya terlebih dahulu. Jadi walau dahaga macam mana pun bersabarlah. Memang betullah penantian itu satu seksa.

image

Bila dah duduk mulalah masing sibuk dengan gajet masing2 untuk update position dan status. Manalah tahu.. zaman sekarang ini kan zaman orang boleh hilang tanpa kesan. Bagus juga kalau boleh melapurkan ke “base camp” progress perjalanan anda.

image

Setelah hilang penat, kami pun mula berkayuh menyelusuri laluan pesisir pantai hingga ke Pantai Remis. Ramai juga keluarga yang datang berkelah  dan ramai juga yang sanggup berpanas terik mencari kepah yang memang merupakan aktiviti yang popular di pantai ini.

Kemudian kami menghala ke Kg Sungai Sembilang dan destinasi kami ialah warung Asam Pedas Sg Sembilang Klasik. Belum pernah lagi makan disini tapi teruja selepas melihat gambar2 yang diwar-warkan oleh geng kayuhan yang lain. Tercari cari jugak heli Wak dan Ija tapi tak kelihatan. Kami tiba dalam jam 12.15 tapi dimaklumkan pesanan asam pedas cuma dibuka jam 1 petang. “Takpe lah dah datang jauh jauh kami sanggup tunggu” ujar kami. Sambil menunggu minum air kelapa dulu. Memang nikmat kena air kelapa dan makan isinya diwaktu panas “lit lit” begini. Ramai jugak orang yang datang untuk makan asam pedas termasuklah satu gerombolan road bikers dalam 30 orang. Sayang road bike mereka mahal2 tapi tiada “stand” jadi kena lah bersandar dimana mana tiang atau pokok yang ada.

image

Akhirnya dapatlah juga makan asam pedas. Ikan yang ada hari itu cuma pari, cencaru dan kembong. Ikan sembilang tak ada. Frust terpaksa order asam pedas ikan pari. Bila order asam pedas set individu datang seperti gambar di atas. Memang berselera saya makan sampai tak berkata kata (bukan apa takut tersedak sebab kuahnya kaw kaw).

Selepas makan seperti biasa ulasan panel hakim pulak. Bagi saya asam pedas nya boleh tahan sodap tapi Masterchef Zol dan Masterchef Muzammil bagi 3 bintang dari 5 bintang. Perbandingan Muzammil ialah asam pedas masakan arwah ibunya. Memang lah masakan ibu ada “secret ingredient” iaitu di masak dengan kasih sayang. Mana boleh banding.

Perutpun dah kenyang manakala langit pun dah mula gelap dengan awan mendung bergerak sarat. Waktu untuk mengayuh pulang. Kali ini kami memilih route berbeza melalui jalan besar hingga ke pekan Kapar, Meru, melalui Jalan Paip hingga kembali ke Cahaya SPK. Kami berhenti solat dahulu dimasjid di Kapar untuk membiarkan hujan mula turun.

Perjalanan seterusnya kami mengayuh dalam cuaca yang redup dan sedikit renyai renyai. Trafik agak sibuk dengan lori dan kenderaan berat yang lain laju melepasi kami. Tiba di jalan Kapar -Meru kami berkayuh mengikuti laluan sikal memandangkan memang tiada bahu jalan yang selamat untuk berkayuh.

image

Kami kemudian membelok ke Jalan Paip dimana sepanjang jalan tersebut ada jaluran paip air terbina.

image

Akhirnya setelah 72 kilometer mengayuh kami tiba kembali ketempat permulaan kayuhan kami. Alhamdulillah cuaca amat baik sekali dan tidak ada sebarang insiden yang tidak diingini.

11209344_10206660653186480_8125097393495144866_n

Tamatlah sudah kayuhan santai kami seperti kata Abang Zol “tiada medal dihujung kayuhan” tapi hanya tali persahabatan yang semakin kukuh terbina. Insyaallah jumpa lagi di kayuhan akan datang. Wassalam.

Getting owned by my clipless pedal

I have not taken my road bike out for more than 8 months. It sits at the corner, forlornly, with flat tires waiting for its turn to hit the road (or get back at me).

These days I much prefer my  mountain bike for a quick spin around the neighbourhood. The truth is maybe I’m getting lazy and enjoying the gear system of an MTB too much (especially the bail out “granny gear”) that makes climbing tough gradients easy while self-denying that my fitness level and muscle strengths had deteriorated after such a long period of riding hiatus.

On my MTB i have flat pedals which gives me much more control and flexibility during riding. On my road bike I have clipless pedals (yes the term “clipless” is a misnomer and confusing since you are actually “clipped” in) and it does takes some practice and a bit of time for your muscles to remember the required movement to click out smoothly, and more importantly, IN TIME, from the clipless pedals.

I’m sure everyone that is using or have tried and gave up (you are not alone) using clipless pedals already know what I’m talking about and the dangers I’m about to share.

This morning I finally took my road bike out for a spin at my regular route which consists of some steep climbs in very short intervals; sort of like a mini “dragon back”.

image

I like this route since it quickly gets your heart pumping and your forehead sweating due to the short hard climbs and fast descents ; so fast that you are not able to catch your breath to recover fully.

image

From the picture above you can see the multiple climbs behind me. To cut a long story short, after one of the descents i found myself losing speed fast on the way up on another climb; i tried to change gear but I made a mistake and caused it even tougher to pedal (at this point I’m really missing the “granny gear” badly).

10, 8, 6km/hr… arghhh..

I knew then that a fall was imminent; I managed to click out my left shoe but unfortunately lost balance and fell ungracefully sideways to the right side where I have not managed to click out yet. As I fell, I kept both my hands tight on my handlebar and braced myself tight in a riding position i.e. my thighs and knees tucked in.

Since it was like a slow motion fall, I didn’t get hurt, just some graze on my right elbow and ankle from the asphalt. I think my pride was bruised the most. Thank God I ride alone; if not my buddies will have a good laugh and will keep reminding me of this stupid mistake over and over and over again….

You may think you owned the bike but once in a while you gets owned by the bike 😂.

Ride safe everyone!